Schiedel

Schiedel
sciedel_absolut Schiedel Absolut kéményrendszer

Az energiahatékony fűtésért A folyamatosan emelkedő energia árak, és a készletek végessége miatt szükségessé válhat, hogy másfajta fűtési rendszerre térjen át. Nem biztos, hogy ez a közeljövőben bekövetkezik, de egy ház generációknak épül. A Schiedel ABSOLUT kéménye azonban tökéletesen alkalmas a tüzelőanyag váltásra, és egy egészen új dimenziót nyit. Az, hogy melyik tüzelőanyagot fogja előnyben részesíteni a jövőben nem kis mértékben függ a megjósolhatatlan politikai, ökológia és szociális tényezők változásától. A Schiedel ABSOLUT kéményrendszerre biztosan számíthat. Mind a kondenzációs gázkazánok, mind az alacsony füstgáz hőmérsékletű olajkazánok, ill. a szilárd tüzelésű fűtőberendezések esetében a Schiedel ABSOLUT tökéletesen biztosítja a fűtőanyag energiájának optimális felhasználását.

Prospektus letöltése: (pdf) pdficon
sciedel_advance Schiedel ADVANCE energiahatékony kéményrendszer A Schiedel ADVANCE bármilyen fűtőanyaggal üzemelő tüzelő-berendezés füstgázainak biztonságos elvezetésére alkalmas (pl.: gáz, olaj, szén, fa és más szilárd tüzelő-anyag).Megfelel mind a tradicionális, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Az ADVANCE garantálja a fűtési rendszer változtatása (pl. kazáncsere vagy kandalló beépítése) esetén felmerülő költségek minimalizálását. Ez a kéményrendszer lehetővé teszi a tüzelési mód-váltást, anélkül hogy a kéményt át kellene alakítani.Így Ön  mindig a legkedvezőbb árú fűtőanyaggal és a leginkább energiahatékony módon fűthet.
schiedel_avantmetszet2_01 Schiedel AVANT kéményrendszer

Kevesebb energiafelhasználás, környezetbarát működés Schiedel Vario: Új kémény-generáció, kézzelfogható előnyökkel A Schiedel Quadro rendszer tapasztalatai alapján fejlesztettük ki a Schiedel cég az intelligens füstgázelvezető rendszerek új generációját: a Schiedel Vario-t. A rendszer minden egyes elemét újragondoltuk és továbbfejlesztettük. A rendszer szíve a technikailag tökéletes, új, bordás külső felületű kerámiacső. Az alaposan átgondolt koncepciónak köszönhetően a Schiedel VARIO egy olyan égéstermék elvezető rendszer, amely tökéletesen illeszthető a tüzelőberendezéshez, de már az épület falazásával együtt felépíthető.

Kerámia - a biztonság garanciája

A Vario rendszerhez a Schiedel kifejlesztette a teljesen új, kiemelkedő teljesítményű kerámiacsövét. A biztonság alapgondolata: a kerámia a maximális mértékben hő- és korrózióálló. A cső új összetételű és adagolású alapanyag receptúrája, valamint a kizárólag a Shiedel számára kifejlesztett préselési eljárás következtében egy, a nedvességgel szemben teljesen érzéketlen cső jött létre, amely egyesítette magába a kéményépítésben eddig használt samottcsövek valamennyi kiváló tulajdonságát.

Új megoldás: Schiedel Avant A kondenzációs és alacsony füst-gázhőmérsékletű kazánok egyaránt probléma mentesen csatlakoztathatók mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes működésűek. Minden tüzelőanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hőmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterű kazánok esetén. Megépíthető egyenáramú és ellenáramú működési elv szerint. Ellenáramú működés esetén a hőcserélő elv energiamegtakarítást eredményez.

Alapvetően az egy lakás nagyságrendet kiszolgáló kéménytípus. A kéményrendszert mind működés, mind tűzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és beépítését engedélyezte.

uniplus Schiedel UNI***Plus kéményrendszer

Hagyományos, hőszigetelt kéményrendszer Hőszigetelt,  samott bélésű kéményrendszer, mely minden nyitott égésterű készülékek füstgázának elvezetésére alkalmas. A kéményrendszer univerzális, bármely tüzelési mód esetén biztonságosan alkalmazható. A kémény olyan hőmérséklet- tartományokban is alkalmazható, ahol a normál kémények az átnedvesedés veszélye miatt már nem felelnek meg. Lakásépítésben olaj-, gáz-, fa- és széntüzelésű központifűtés-berendezések kéményeként éppen úgy, mint nyitott kandallók, egyedi tüzelőberendezések és gáz-etázsfűtések számára is alkalmas, anélkül, hogy ezen tűzhelyek égéstermék hőmérsékletére tekintettel lenne.

sih Schiedel SIH kéményrendszer

A szigeteletlen kémények már csak korlátozottan felelnek meg a mai fűtéstechnikai előírásoknak és követelményeknek. Egy modern kéményrendszernek azonban nem csak a problémamentes fűtést, hanem a családok biztonságát is szolgálnia kell. A Schiedel SIH egy olyan szigetelt kéményrendszer, amely hátsó szellőzésének köszönhetően segít a kéményproblémák megelőzésében. SIH kéményrendszerünket a vegyes tüzelésű kályhákhoz, kandallókhoz és cserépkályhákhoz ajánljuk. Kéményrendszerként - valamennyi tartozékával együtt bevizsgálva - 30 év savállósági garanciával forgalmazzuk. És mindezt a piaci viszonyokhoz igazodó versenyképes áron!

srs Schiedel SRS kéményrendszer A biztonsági kémény: választ ad az életkörülmények változására. Ha újabb lakóterülettel bővül a ház, akkor a biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására. Nyitott égésterű készülékek, szén, fa, gáz és olaj tüzelőanyaghoz alkalmas. Tartalékkéménynek ez a legkedvezőbb áru kéménytípusunk. A hetvenéves szakgyártói tapasztalat a kéménygyártás területén nyomós érv! Minden rendszeralkatrészt Schiedel gyárakban állítunk elő, termékeinket folyamatosan vizsgáljuk és teszteljük nemcsak a saját technológiai tesztlaborjainkban, hanem minősített intézetek vizsgáló egységeiben is.
quadro Schiedel QUADRO kéményrendszer Többszintes lakóépületek gyűjtőkéménye Különösen a többszintes házaknál a gáz etázsfűtés előnyt jelent a központi fűtéssel szemben. Minden kazán bármikor és korlátozás nélkül működhet és egyedileg szabályozható. Ezzel megvalósul az optimális energiafelhasználás és a környezet is kevésbé károsodik. Lehetővé válik a fűtési költségek lakásonkénti pontos és külön-külön történő kiszámítása. Ezzel elkerülhető a közös költségek megosztásából adódó nézeteltérés. A helyiség légterétől független, zárt égésterű kazánok esetén nem kell több helyiséget egyetlen légtérré összekapcsolni, ezzel elkerülhetők a hézagmentes ablakok okozta égéstechnikai problémák, a kellemetlen áthallások, a felesleges hőveszteségek. A tüzelőberendezéseknek levegőre van szükségük, sok levegőre. A Schiedel Quadro, ez a speciálisan kifejlesztett rendszer biztosítja ezt a levegőt és egyúttal gondoskodik az égéstermékek elvezetéséről is. Az égéshez szükséges levegő biztosítása és az égéstermékek elvezetése több kazán esetén is biztosítható a Quadróval, s ezzel helyet lehet megtakarítani. A Schiedel Quadro megfelel a levegő-füstgáz kéményekkel szemben támasztott összes követelménynek. Az alaptól a kiáramlási torkolatig biztosítja egy rugalmas és biztos jövőjű rendszer előnyeit.
multi1 Schiedel Multi kéményrendszer

Különleges gyűjtőkémény társasházi lakások egyedi fűtéséhez,alacsony füstgáz hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz A kéményre a társasházak lakásainak egyedi fűtőberendezései gyűjtő rendszerben csatlakoztathatók. Az energiamegtakarító hőcserélő elvet hasznosító, zárt égésterű fűtőberendezések égéstermékének elvezetésére szolgál. Mind a kondenzációs, mind pedig az alacsony füstgáz-hőmérsékletű technológiák esetében használható és ezek kevert rendszerben is ráköthetők. Gázfűtés esetén alkalmazható, 200°C füstgáz-hőmérsékletig. A kéményrendszert mind működés, mind tűzvédelem szempontjából bevizsgálta a TÜV, és a Német Építéstechnikai Intézet. Magyarországon az ÉMI-TÜV Bayern A-25/1998. ÉME számon a forgalomba hozatalát és a beépítését engedélyezte. Az Avant és a Multi kéményrendszereink 2003. évben elnyerték a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás Nagydíját.

kerastar Schiedel Kerastar kéményrendszer

Kerámia és nemesacél - tökéletes összhangban Az otthonos meleg nagyban hozzájárul a jó közérzethez. Meggondolt tervezéssel nem jelent problémát sem a későbbi kandalló-beépítés, sem pedig a kémény kialakítása. Akár felújításról, akár át- vagy hozzáépítésről van szó, előtérbe kerül az optimális fűtési rendszer kérdése. A gáz és az olaj mellett az utóbbi időben újra felfedezzük a fatüzelést, és az egyéb szilárd halmazállapotú tüzelőanyagokat. A Schiedel új fejlesztésű terméke a KERASTAR, minden meglévő és jövőbeni technológiai követelménynek eleget tesz: - kívül nemesacél - belül kerámia. A KERASTAR kéményrendszert utólagos beépítéshez ajánljuk. Kistömegű és nem szükséges körbefalazni, ideális a családi házak fűtés korszerűsítésekor. A KERASTAR kerámiabélésű nemesacél kéményrendszer. A kerámia bélés lehetővé teszi, hogy a KERASTAR bármilyen szilárd tüzelőanyag égéstermékét biztonsággal vezesse el. A KERASTAR építésekor elég 5 cm biztonsági távolságot hagyni az éghető épületszerkezetektől és -elemektől. A KERASTAR ott, ahol a kémény látszik és látszódhat a házon építészetileg is markáns és esztétikus épületelem. A KERASTAR kerámiabélésű nemesacél kéményrendszer béléscsövére 30 év írásos garanciát vállalunk.

permeter Schiedel Permeter kéményrendszer

A Permeter rendszer gyártásához AISI 444 minőségű acélt használnak, amelynek magas a savakkal szembeni ellenálló képessége. A 25 és 50 mm-es, mindkét változatnál alkalmazott, „Superwool” hőszigetelést speciálisan magas hőmérsékletre fejlesztették ki, és nem veszíti el minőségi tulajdonságait 1200°C, és azt meghaladó hőmérsékleteknél sem. A kémény konstrukciója és kapcsolati rendszere biztosítja, hogy a koromégésnél fellépő hőtágulás sem okoz kárt a kémény stabilitásában. A tokok és kapcsoló elemek speciálisan kialakított formája meggátolja a nedvességbehatolást, ezzel biztonságosan megvéd minden illesztést. A külső héj biztosítja a kémény szilárdságát, és lehetővé teszi a pontos illesztésű alkatrészek könnyű összeszerelését, a speciálisan kialakított kapcsolószerkezetnek köszönhetően. A kémény külső felületvédelmét magas minőségű, porszórásos festés biztosítja.

Rendszerjellemzők:

Fa tüzelőanyaghoz csak huzat hatása alapján működő üzemmódban ajánlható. Nedvességhatásnak ellenáll. Minőségi, rozsdamentes cső, és porszórásos, festett, horganyzott acél külső héj. A füstcső teljes magasságában hőhídmentes hőszigetelés. A külső felületen alacsony hőmérséklet. Kis helyigény. Kis súly. A szerelés lehetséges falra, talpra és közvetlenül a tűztérre. Nincs szükség alapozásra. Egyszerű és gyors összeszerelés. Minőségi hegesztési varratok minden elemen. Lehetőség a környezethez legjobban igazodó kéményszín kiválasztására: a szabványos fekete és szürke színektől a RAL skála szerinti bármilyen színvariációig. Az összeszerelés után azonnal használatba vehető.

ics Schiedel ICS kéményrendszer

Az ICS rendszer egyaránt használható száraz (FE), ned­ves üzemű (FU), kondenzációs, valamint huzat hatása alapján működő és túlnyomásos üzemelésre. A Schiedel ICS füstgáz-rendszer megfelel továbbá a gáz- olaj- és szilárd tüzelőanyagos üzemeléssel szemben támasztott összes követelménynek. Az elemeket tokos csatlakozással kell összeilleszteni, és a mellékelt bilincsekkel kell rögzíteni. Túlnyomásos üzem esetén (max. 200 Pa és max. 200°C füstgáz-hőmérséklet) a belső csöveket speciális tömí­téssel látjuk el.

Alkalmazás:

A Schiedel ICS nemesacél füstgáz-rendszert épületek belsejében, illetve a külső falra történő felszerelésére fejlesztettük ki.

primaplus Schiedel Prima Plus kéményrendszer

A kiváló tulajdonságú Prima Plus egyhéjú, nemesacél égéstermék elvezető rend­szert kifejezetten a meglévő kémények bélelése céljából fejlesztettük ki. A válasz­ték biztosította pontos keresztmetszeti illeszkedés teljes mértékben megfelel a korszerű fűtőberendezések támasztotta követelményeknek. A Prima Plus rendszer CE tanúsítvánnyal rendelkezik a gáz, olaj és szilárd tüzelő anyagokhoz, száraz (FE) és nedves (FU) üzemhez, depressziós (huzat hatása alatt működő) és túlnyomásos működéshez. Az elemeket tokos csatlakozással lehet összeilleszteni és szükség esetén bilincsek­kel kell ôket egymáshoz rögzíteni. Túlnyomásos üzem esetén (max. 200 Pa túlnyo­más és max. 200 °C füstgáz hőmérséklet) az elemekhez (a csővégre) speciális tö­mítést biztosítunk. 80 - 350 mm belső átmérőig a 0,6 mm-es falvastagság megfelelő stabilitást biztosít, ezen méret fölött pedig 1,0 mm-es falvastagságot alkalmazunk 700 mm belső átmérőig. Kifejezetten savas égéstermék esetén (barnaszén, lignit) az 1,0 mm-es falvastagság már 130 mm belső átmérőtől rendelhető

technoflex Schiedel Tecnoflex cső

A Tecnoflex AISI 316 Ti (EN 1.4571) vagy AISI 316L (EN 1.4404) rozsdamentes acélból készült duplafalú 2 x 0,12 mm falvastagságú flexibilis cső. Különösen alkalmas meglévő, többszörös elhúzású falazott kéményrendszerek és a függőleges iránytól akár kismértékben eltérő égéstermék elvezető kürtők esetében. A duplafalú rendszer biztosítja, hogy a flexibilis cső belső felülete bármilyen görbület esetén is sima, azaz a belső felület érdessége 0,001 m. Ugyancsak a duplafalú kialakításnak köszönhető, hogy "nehéz" behúzási körülmények között is a rendszer füsttömör marad és biztosítja a P1 nyomásosztályú felhasználhatóságot. Felújításhoz ajánljuk, zárt égésterű és kondenzációs kazánokhoz.